Frågor och svar

Annonsera i Plaza, Gourmet eller Hem Ljuva Hem tidningarna

Maila till annonsbokning@plaza.se för all förfrågan samt bokning av annonser.

Leveranssätt

Om jag inte fått min premie, vart vänder jag mig då?

Vid leveransproblem är det enklast att du vänder dig direkt till oss med ett mail

Hur får jag hem mina tidningar?

Tidningarna levereras med posten och distribueras direkt i din brevlåda.

Om tidningen inte dyker upp hur gör jag då?

Först och främst finns det alltid en fördröjning innan prenumerationen börjar. Finns ett nummer redan ute eller kommet ut inom den närmsta veckorna är det inte säkert att du hinns med i det utskicket. Då kommer ditt först nummer efter det numret.

Kontakta oss via ett mail Pren@plaza.se så hjälper vi dig, om det skulle inte komma någon tidning.

Jag har fått fel tidning, vem skall jag prata med?

Kontakta oss pren@plaza.se så hjälper vi dig.

Mina tidningar är skadade, vem ska jag kontakta?

Vid skada skall alltid en reklamation göras till din brevbärare. Kontakta oss så ordnar vi om det inte går med en ny tidning till dig.

Hur ofta kommer tidningarna?

Detta beror på vilken tidning du valt att prenumerera på. Vissa tidningar kommer ut månadsvis, andra 2 – 6 ggr/år. osv. All information finner du under varje tidningsbeskrivning.

Jag har flyttat och måste adressändra, hur gör jag då?

Kontakta oss med ett mail på prenumeration@plaza.se så hjälper vi dig att ändra din leveransadress. Viktigt att du skriver hela din nuvarande adress, och din nya adress fullständigt.

Jag vill beställa en tidning till utlandet, går det?

För närvarande säljer vi inte prenumerationer till utlandet. Det är helt enkelt för höga porton posten i Sverige vill ha. Ofta kostar det mer än 100-150 kr per tidning i extra porto. Det går bra att köpa en digital prenumeration på shop.plazainterior.se (enkelt, smidigt, miljövänligt, billigt och säkert) eller se om tidningen finns till salu i internationella tidningsåterförsäljare. Plaza säljer tidningar i 48 länder över hela världen. De digitala tidningarna säljs i över 226 länder

Betalning

Vilka olika sätt kan jag betala?
Först och främst Swish. Enklast och snabbast. Men våra svenska titlar kan även betalas med automatiskt dragning av ditt kort. Merparten av våra titlar betalas med bank- eller kreditkort. Betalningssätt framgår i slutet av er beställning. Betalning mot faktura är i viss mån möjligt med förskottsbetalning per helår. Kontakta pren@plaza.se .

Vill du beställa en titel som har faktura som betalsätt och samtidigt beställa en produkt med ex bankkort går inte detta. Du får då göra två separata beställningar. Genomför köpet med den ena produkten, ex den med faktura, i din varukorg och sedan upprepar du processen med den andra, ex den med bankkort.

Om jag har frågor angående min faktura, vart vänder jag mig?

Skicka ett mail till prenumeration@plaza.se så försöker vi hjälpa dig.

Om jag har köpt ett presentkort, kan jag ångra mig och få pengarna tillbaka?

Presentkortet är en värdehandling i sig och våra presentkort kan ej bytas in mot pengar. Var noga att kontrollera om tidningen som ni vill ha finns innan beställning görs då det ej går att byta tillbaka mot pengar.

Prenumerationstid

Jag skall resa på semester och vill ha uppehåll i min prenumeration, hur gör jag då?

Det går tyvärr inte.

Kommer prenumerationen att förlängas automatiskt?

Ja, prenumerationen löper på med nästa nummer löpande till du önskar avsluta.

Ge bort en prenumeration

Hur går jag till väga för att ge bort en prenumeration i present?

För att ge bort en prenumeration i present beställer du och seddan skriver i det namn som skall ha tidningen, dvs. där du anger leveransadressen dit tidningen skall skickas.

Finns det Gratulationskort?

Nej, tyvärrr. Vi förselår att man köper ett gratualationskort, köper ett lösnummer i butik och skriver att det ges en prenumeration i gåva.

Kan jag köpa lösnummer på Plaza.se

Du kan köpa digitala lösnummer (kommer som nedladdningsbar pdf till din dator, telefon eller iPad på t.ex shop.plazainterior.se. Men vi säljer inte fysiska tidningar som lösnummer i dagsläget kan man endast köpa prenumerationer.

Jag har sagt upp min prenumeration men trots det har jag erhållit ytterligare en leverans. Vad beror det på?

Det var troligen redan en tidning på väg till dig när du avslutade din prenumeration. Är du osäker på om vi erhållit din uppsägning bör du kontakta prenumeration@plaza.se

Hur går jag tillväga för att avsluta min prenumeration?

Du kan använda maila på prenumeration@plaza.se eller skriva brev. Observera att utebliven betalning eller returnerad tidning ej räknas som uppsägning.

Jag vill beställa ett gammalt nummer, kan jag göra det?

På shop.plazainterior.se finns gamla nummer att köpa digitalt.Tyvärr går inte det att köpa äldre papperstidningar.

Jag har tecknat en prenumeration och fått första tidningen men inte den utlovade premien. När kommer den?

Den kommer 3-6 veckor efter det att prenumerationen är betald. Att det tar tid beror på administrationen av prenumerationen och utskicket av produkten.

Jag vill bli modell, kan jag bli det genom er?

Nej, det kan du inte. Vi arbetar inte med några egna modeller utan går bara genom modellagenturer. Om du vill bli modell rekommenderar vi att kontakta någon modellagentur.

Vilka fördelar har jag som prenumerant?

Du får tidningen före alla andra, direkt i din brevlåda. Då och då bjuder vi även in våra prenumeranter till vip-kvällar, förhandsvisningar av filmer och annat fina erbjudanden.

Varför får inte prenumeranterna gåvorna som ibland medföljer om man köper lösnummer?

Så ofta vi kan och har möjlighet får både prenumeranter och lösnummerköpare gåvorna. Dessvärre blir det ofta problem med distributionen till prenumeranterna, framför allt när det gäller större gåvor som följer med tidningen, eftersom Posten inte delar ut för tunga och breda saker. Rör det små gåvor kan du som prenumerant ringa eller mejla in till oss på redaktionen, så skickar vi presenten i efterhand per post. När vi bifogar större gåvor med tidningen (som böcker till exempel) höjer vi priset på numret för lösnummerköparna, och som prenumerant är det möjligt att köpa boken till reducerat pris genom oss.

Jag bor utanför Sverige, varför är det dyrare att prenumerera då?

På grund av portot. Vi lägger inte till extra avgifter, det är ordinarie prenumerationspris plus porto som gäller.

Vilket förlag ger ut Plaza?

Plaza Publishing Group AB 556260-6813 Kika gärna på www.plazapublishing.se

Hur mycket kostar det att annonsera i tidningen Plaza?

Alla priser och övrig information kring annonsering i tidningen så kan du kontakta respektive säljavdelning. Maila pren@plaza.se så hjälper dom dig

Hur fungerar min tillsvidareprenumeration?

Din prenumeration gäller tillsvidare och du kan när som helst säga upp din prenumeration. Observera att du maila oss på prenumeration@plaza.se eller skriva till oss när du vill avsluta din prenumeration- utebliven betalning eller returnerad tidning räknas ej som uppsägning. Returnerar du tidningen , fritar det inte dig från betalning. Vi behöver din uppsägning senast 5 dagar efter att du erhållit tidningen. Får vi den senare gäller uppsägningen från nästa nummer. Du får den nya tidningen, portofritt på utgivningsdagen. Skulle tidningen vara skadad, vänligen kontakta vår kundtjänst.

När kommer min premie?

Om du tecknat prenumeration där en premie ingår tar det ca 3-5 veckor efter betalning att få premien.

När kommer tidningen?

Det kan ta upp till 6 veckor att få det första numret beroende på när vi får beställningen och utgivningsdatum för nästkommande nummer.

Hur gör jag för att adressändra?

Adressändring gör du genom att logga in på hemsidan och uppdatera dina nya uppgifter.

Tidningen finns ute i butik men varför har jag fortfarande inte fått min tidning?

Det kan skilja några dagar mellan datum när tidningen är ute i butik och tidningen hamnar i din brevlåda beroende på distributionstider. Har du inte fått tidningen 4 dagar efter att du såg tidningen i butiken kontakta då vår kundtjänst på prenumeration@plaza.se

Hur säger jag upp min prenumeration?

Mejla till prenumeration@plaza.se så kommer du inte att få någon förnyelsefaktura utan din prenumeration upphör automatiskt efter att du fått sista numret.